ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

banner price

Ασφάλιση αυτοκινήτου

Η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης από την κυκλοφορία οχημάτων είναι υποχρεωτική από το νόμο. Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα οφείλονται κυρίως σε πράξεις ή παραλείψεις των οδηγών και θεμελιώνουν, πέρα από τις ποινικές ευθύνες, και αστικές ευθύνες για την καταβολή σχετικών αποζημιώσεων. 

Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς και το αυτοκίνητο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο της καθημερινότητά μας.

Στους δρόμους βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μικρούς ή και μεγάλους κινδύνους που απλά μας αποδιοργανώνουν ή ακόμα χειρότερα μπορούν να μας κοστίσουν πολύ ακριβά. Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν από απροσεξία των οδηγών και γεγονός είναι ότι όσο προσεκτικοί και αν είμαστε εμείς, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο και για τους άλλους.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της σύγχρονης κοινωνικής και οικονομικής ζωής, είτε από την άποψη των διακινούμενων ατόμων και αντικειμένων, είτε των κεφαλαίων που επενδύονται σε αυτήν: σε οχήματα, αυτοκινητόδρομους, συστήματα ρυθμίσεως κυκλοφορίας κλπ.

Η  κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει όμως κι ένα θλιβερό προνόμιο: των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων και των λοιπών ατυχημάτων σωματικών βλαβών ή/και υλικών ζημιών.

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να καλύπτει, είτε μόνο την Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης που προκύπτει εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και είναι υποχρεωτική από το Νόμο, είτε και ζημιές που μπορεί να συμβούν στο ίδιο το αυτοκίνητο από:

  • Θραύση Κρυστάλλων
  • Πυρκαγιά -Τρομοκρατικές Ενέργειες
  • Στάσεις Απεργίες Οχλαγωγίες
  • Ολική ή/και Μερική Κλοπή
  • Φυσικά Φαινόμενα - Χαλάζι
  • Ίδιες Ζημίες από πρόσκρουση - ανατροπή - εκτροπή - σύγκρουση - κατακρήμνιση του οχήματος
  • Κακόβουλες Ενέργειες

Η ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης των Αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική αλλά ελάχιστοι κατανοούν τον σημαντικό της ρόλο στο σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον. Στο γεγονός αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν το Κράτος ως εποπτεύουσα αρχή, οι Ασφαλιστικές Εταιρίες και φυσικά οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές.

Η Ασφάλιση Αυτοκινήτου έχει απαξιωθεί τόσο πολύ στις μέρες μας που ξεχνάμε ότι το όριο αστικής ευθύνης έναντι τρίτων για σωματικές βλάβες έχει φτάσει στο ποσό του 1.000.000 € ανά θύμα, τη στιγμή που ένα  αυτοκίνητο διανύει περίπου 10.000χλμ το χρόνο χωρίς οι περισσότεροι να έχουμε αντιληφθεί τους κινδύνους που διατρέχουμε, με τέτοια τεράστια ποσά να κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι μας.  

Έχουμε μεγάλη ευθύνη πρώτα απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και στην κοινωνία, να επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή την Ασφαλιστική Εταιρία που θα αναλάβει αυτόν τον τεράστιο κίνδυνο.

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση και οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λαμβάνονται έχοντας στο μυαλό μας το γνωστό “σηματάκι στο παρμπρίζ για την τροχαία”.

Στο πλαίσιο αυτό παραθέτουμε: 

03 Η εταιρεια μας

Η Solvency Insurance Brokers Ι.Κ.Ε. συστάθηκε το 2009 και είναι εγγεγραμμένη στο Ε.Ε. Θεσσαλονίκης με αριθμό μητρώου 108003 και ειδικού μητρώου 600018 ως Εταιρία Μεσιτείας Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων.

04 Μιληστε μαζι μας

Solvency Insurance Brokers Ι.Κ.Ε.
Καβάλας 2 & Κωλέττη 
ΤΚ 54627 - Θεσσαλονίκη
Τηλ: +30 2310 500 263-4
Fax: +30 2310 500 265
email: info@solvency.gr